RecraPlan Dashboard

Bedrijfsscan

Geeft direct inzicht in het verbruik op je bedrijf
RecraPlan Dashboard
Eerste Stap naar Duurzaam Ondernemen

Eerste Stap naar Duurzaam Ondernemen

Bij het streven naar duurzaam ondernemen is het cruciaal om eerst te meten wat er op dit moment wordt gebruikt: een nulpunt creëren. Zonder dit nulpunt is het onmogelijk om de ontwikkeling van je bedrijf te begrijpen. Gebruik je meer of minder grondstoffen? Ontvang je meer of minder gasten?

De kracht van deze nulmeting is dat deze specifiek wordt uitgevoerd voor elk onderdeel van je bedrijf, om een helder en accuraat beeld te krijgen van het gebruik van resources.

RecraPlan is hier om ondernemers te helpen inzicht te krijgen in hun bedrijfsprocessen. Alles begint met het vaststellen van je nulpunt. Wij voeren een bedrijfsscan uit en bepalen samen met de ondernemer waar er op strategische plekken meters geïnstalleerd kunnen worden. Wij zorgen dat deze data snel en gemakkelijk inzichtelijk is, zodat je direct kunt zien of je meer of minder grondstoffen zoals water, elektriciteit en gas gebruikt.

Plan vandaag nog een bedrijfsscan! Laten we samenwerken aan een duurzaam recreatiebedrijf waar verspilling tot het verleden behoort.

Wat doen we bij een bedrijfsscan

Bij het uitvoeren van een bedrijfsscan gaan we grondig te werk om je onderneming volledig in kaart te brengen. We onderzoeken welke faciliteiten aanwezig zijn en hoe er gebruik wordt gemaakt van diverse energiebronnen. Ook de installaties binnen je bedrijf worden nauwkeurig bekeken, en de bestaande data worden benut om een gedetailleerde nulmeting van je onderneming op te stellen.

Op basis van deze grondige scan schrijven we een voorstel uit dat exact uiteenzet hoe we de metingen in jouw bedrijf zullen aanpakken. Hierna worden de slimme meters geïnstalleerd, die per bedrijfsonderdeel het verbruik registreren en inzichtelijk maken. Zo weet je precies hoeveel er wordt gebruikt en waar de piekvermogens liggen.

Na een periode van gedetailleerd meten, komen we opnieuw samen om de eerste resultaten te bespreken en mogelijke besparingen te identificeren die snel geïmplementeerd kunnen worden.

Een bedrijfsscan is een veelzijdig instrument met diverse facetten, maar is tegelijkertijd toegankelijk en snel te realiseren. Plan een afspraak met een van onze adviseurs en zet de eerste stap naar een duurzamere onderneming.

Wat doen we bij een bedrijfsscan
Bemetering water

FAQ bedrijfsbezoek

Bekijk hier de vragen betreft een bedrijfsscan.

?Voor wie is een bedrijfsbezoek?

RecraPlan is gespecialiseerd in recreatiebedrijven, maar omdat een recreatiebedrijf zo divers kan zijn, hebben we ook expertise in hotels en restaurants. Maar denk ook aan sporthallen, sportverenigingen en soortgelijke bedrijven.

Welke onderdelen van een bedrijf worden er onderzocht?

De cruciale factoren zijn: water, elektra, gas en temperatuur. Deze elementen worden op diverse manieren binnen het bedrijf gebruikt. Voor elk onderdeel wordt een voorstel gedaan om deze aspecten te gaan meten.

Hoe meten jullie de verschillende onderdelen?

RecraPlan beschikt over een breed scala aan sensoren die ingezet kunnen worden. In de meeste gevallen kunnen deze sensoren aan de huidige meters worden gekoppeld, maar in andere gevallen zullen we gezamenlijk bekijken wat de beste oplossing is voor elk onderdeel van uw bedrijf.