Oplossingen

header oplssingen

Energie inzicht en besparing

Het meten van het energieverbruik op verschillende plaatsen binnen je onderneming geeft je inzicht over waar besparingspotentieel ligt. Fasebelasting wordt inzichtelijk waardoor zicht is op waar eventuele ruimte ligt voor bijvoorbeeld de installatie van laadpalen. En het voorkomt overbelasting doordat dit voortijdig ontdekt en herverdeeld wordt. Onderhoudskosten en storingen nemen af en de totale energievraag daalt (bij gelijkblijvend voorzieningenniveau).
besparen
Lora Netwerk

Open datanetwerk

Recraplan werkt met een open datanetwerk (LoRa), dat een gebied van vier kilometer dekt. De sensoren voor elektra en gas werken op batterijen met een levensduur van zo ongeveer tien jaar. Het grote voordeel van werken met dit netwerk is dat er geen aanpassingen van de elektrakasten nodig is om meer inzicht te krijgen in het verbruik en besparingen.

Afrekenen per gast

Met de stijgende energieprijzen kan het afrekenen per gast ervoor zorgen dat de kosten niet harder stijgen dan de opbrengsten. Daarnaast maakt het gasten vaker bewust van hun energieverbruik, wat een besparing oplevert. Het energiegedrag wordt zo positief beïnvloed.

Heb je specifieke wensen qua monitoring dan kijken we graag mee hoe we dat voor jouw situatie op maat kunnen aanbieden.

Wil je ook aan de slag voor lagere energielasten?

Door gebruik te maken van Recraplan krijgt je:
 • Inzicht in energieverbruik;
 • Aan de slag met energiebesparing;
 • Optimale faseverdeling en benutting;
 • Afrekening per gast;
 • Lage investeringskosten en direct aan de slag!
Betalen per gebruik
Legionella

Legionella beheer

De wetgeving rondom legionella naleven kan een arbeidsintensief beheersplan opleveren. Recraplan biedt gemak in de uitvoering door automatische temperatuurregistratie met alerts voor acties en jaarlijkse controle.

Automatisch meten

Recraplan werkt met een open datanetwerk (LoRa) met een bereik van vier kilometer. De temperatuur van de ringleiding wordt periodiek gemeten (interval is in te stellen) met sensoren. De technische dienst ontvangt meldingen wanneer de temperatuur van de ringleiding onder een bepaalde waarde zakt. Door deze meldingen direct op te volgen voorkom je dat de kans op Legionella (ontwikkeling) stijgt. Met Recraplan kun je de meldingen makkelijk afmelden als actie is ondernomen. Je kunt ook meldingen instellen wanneer het systeem gespoeld moet worden. Je hoeft geen log meer bij te houden, dat doet Recraplan voor je.

Behalve dat dit nuttige informatie is voor de kans op toename van legionella is het ook een vroegtijdige melding voor potentiële storingen in boilers en andere apparatuur. Dit vermindert de kans op klachten van gasten die onder een koude douche staan.

Door gebruik te maken van Recraplan:
 • Hoef je niet elke keer handmatig temperaturen te meten;
 • Houd Recraplan de spoel- en jaarlijkse acties voor je bij;
 • Voorkomt het klachten door snelle opvolging van storingen;
 • Scheelt tijd en geld in de uitvoering!

HACCP beheer

Hetzelfde systeem dat voor Legionella beheer goed werkt, helpt ook in het temperatuurbeheer voor HACCP (horeca koel- en vriescellen). Temperatuursensoren die via een open datanetwerk automatisch geregistreerd worden, voorkomen dat je een logboek moet bijhouden. Alleen de jaarlijkse test, die je zelf eenvoudig uitvoert, voor de controle van de sensor (ijking) blijft een handmatige actie. Zowel voor de ijking als voor afwijking van de temperatuur krijg je meldingen van Recraplan.

Voorkomen van bederf

Wanneer vriezers en of koelingen in storing staan of uitvallen wordt dit vaak pas een aantal uren later ontdekt. Veel van de etenswaren in de koel- of vriescel moeten dan al als bederf worden afgeschreven en weggegooid. Het is niet alleen zonde van het eten, het kost ook geld. Inkoopkosten zijn afgelopen jaren flink gestegen en de marges zijn krap als je alle horecakosten meetelt. Recraplan geeft direct een melding als de temperatuur onder of boven een bepaalde waarde terecht komt. Actie ondernemen start dus direct, in plaats van na een aantal uren. Dit voorkomt bederf van etenswaren.

Wilt u ook aan de slag met temperatuur monitoring?

Door gebruik te maken van Recraplan:
 • Hoef je niet elke keer handmatig temperaturen te meten;
 • Houd Recraplan de jaarlijkse acties voor je bij;
 • Voorkomt het bederf bij storingen;
 • Scheelt tijd en geld in de uitvoering!
HACCP

Duurzaam advies

Wilt u aan de slag met duurzaamheid? Wij maken uw duurzame plannen makkelijker uit te voeren en te monitoren. Ons advies helpt jouw onderneming om stappen te zetten voor een betere wereld, terwijl je tijd en geld bespaart! Neem contact met ons op voor een persoonlijk plan voor jouw onderneming!