Gas bemeteren

header oplssingen

Slim gas bemeteren

De afgelopen jaren zijn de gasprijzen enorm gestegen. Dat heeft directe gevolgen voor de exploitatie van je camping of vakantiepark. Het is daarom belangrijk om inzicht te krijgen in je gasverbruik. Heb je een bestaande meter, dan is het vaak eenvoudig om deze digitaal uit te lezen. Wij koppelen jouw gasverbruik aan ons dashboard. Zo krijg je inzicht in je gasverbruik.

Bij RecraPlan geloven wij dat meten = weten. We gebruiken pulsmeters om je gasverbruik te meten. Deze meters zijn eenvoudig te installeren en hebben geen stroom nodig. De meters zijn er in verschillende maten. Zo hebben we meters voor 1,5 m3 per uur tot 10 m3 per uur.
Brochure Recraplan
Brochure Recraplan

Hoe zorg je dat jouw toiletgebouw gasloos wordt?

Een van de uitdagingen voor vakantieparken en campings is te zorgen dat gebouwen van het gas af gaan. Maar waar begin je en welke oplossingen zijn er die goed aansluiten bij jouw bedrijf en zonder dat gasten een koude douche krijgen?

Een toiletgebouw heeft vooral warm water nodig en heeft twee piekmomenten, namelijk:
  • De ochtend
  • De avond
Om deze pieken op te vangen, moet je inzicht hebben in wat de vraag naar water is. Hoeveel warm water heb je nodig? Als je deze berekening hebt, kun je aan de slag met passende oplossingen zoals warmtepompen, PV-panelen, etc. RecraPlan helpt om inzicht te krijgen in je verbruik. Ze meten per gebouw het verbruik van water, gas en energie. Als je deze gegevens hebt, kun je aan de slag met een passende oplossing. Zonder deze gegevens te hebben, betaal je misschien te veel of heb je straks een installatie die te weinig capaciteit heeft.

"in 2030 moeten bedrijven van gas af"

We staan voor een grote uitdaging om in de komende jaren van het gas af te gaan. Deze ambitie is noodzakelijk om de klimaatdoelstellingen te halen. Dat betekent dat er in de komende jaren veel geïnvesteerd moet worden in de recreatiesector. Bij RecraPlan denken we graag mee met deze transitie. Neem gerust contact op om gezamenlijk te kijken welke stappen je als onderneming kan zetten, voor nu en in de toekomst.
Bemetering water

De waarheid van Waterstof

Veel ondernemers die we spreken zien de oplossing in waterstof. Waterstof heeft zeker veel voordelen, maar voor een vakantiepark en of camping is dit niet de meest voor de hand liggende oplossing. Bij het produceren van waterstof door energie gaat er veel energie verloren. Het gaat soms om meer dan 25% van de energie. Dit komt doordat er veel energie nodig is om waterstof te produceren. Daarnaast is waterstof een gas dat moeilijk te transporteren is. Het is daarom niet de meest voor de hand liggende oplossing voor een vakantiepark of camping. Het produceren van waterstof is vooral geschikt als er een overcapaciteit is van energie. Op dit moment is dat in Nederland nog niet en zal nog jaren duren om dat te realiseren.

Van het gas af gaan doe je niet binnen een jaar, maar het is noodzakelijk om te investeren in duurzame energie. RecraPlan helpt je graag met het verduurzamen van je energiegebruik.