Over ons

RecraPlan Dashboard

Wij zijn RecraPlan! Wij gaan aan als het over duurzaamheid en vakantieparken gaat. RecraPlan is één van de oplossingen die wij aan ondernemers bieden om duurzaamheid de makkelijke en betere keuze te maken.

Wouter van Reeven

Wouter van Reeven

Sinds zijn vijftiende programmeert Wouter al. Hij heeft het zichzelf aangeleerd, omdat alleen een spelletje spelen op de computer niet uitdagend genoeg was. “De kick wanneer je iets hebt gemaakt dat ook werkt”, dat is waar Wouter het voor doet. Naast het programmeren is Wouter avontuurlijk aangelegd. Reizen naar verre oorden is dan ook een belangrijk onderdeel van zijn leven. De reislust komt terug in zijn carrière, een studie aan het BUAS te Breda brengt hem recreatiewerk en hij groeit door naar parkmanager van een vakantiepark in Frankrijk en later in Nederland.

Gemak als parkmanager

In de rol als parkmanager zoekt Wouter altijd naar hoe dingen makkelijker kunnen. ICT helpt daarbij. RecraPlan begon in de coronatijd waar een maximaal aantal bezoekers werd toegestaan in verschillende faciliteiten. Als je dat niet hoeft bij te houden, maar er een app voor hebt, waar de gast zelf in kan reserveren, dan scheelt dat tijd. “Als je tijd bespaart op de basistaken dan zorgt dat ervoor dat je tijd over houdt voor belangrijke dingen, zoals nadenken over een duurzame toekomst.

Boiler in storing

Die duurzame toekomst is ook waar Wouter zich met RecraPlan verder in heeft ontwikkeld. Een boiler die regelmatig in storing valt, met klachten van gasten tot gevolg, zorgt voor de volgende stap in de ontwikkeling van RecraPlan. “Wat als je eerder weet dat de temperatuur van de boiler zakt, kan dat klachten voorkomen?”, vroeg Wouter zich af. Het antwoord bleek ja, en het LoRa netwerk met temperatuursensoren werd geboren. De stap naar Legionellabeheersing was klein.

Energietransitie

De bijdrage die Wouter leverde aan een project over de energietransitie in de gemeente waar Wouters park gelegen is laat hem de stap maken naar energiemanagement. Voor parken is er weinig aanbod op dit gebied en het vraagt vaak hoge investeringskosten door aanpassing van elektrakasten of de plaatsing van gas tussenmeters. Hierdoor is er eigenlijk ook maar weinig bekend over waar het energieverbruik precies in zit bij de parken. Veel is gebaseerd op aannames en vergelijking is in de branche helemaal een vraagstuk.