Elektra bemeteren

header oplssingen

Slim energie bemeteren

Ben je een kleine camping of een groot vakantiepark? Ieder bedrijf heeft zijn eigen energiebehoefte. Door slimme energiebemetering kun je inzicht krijgen in je energieverbruik. De energietransitie daagt ons uit om na te denken over slim energiegebruik. Maar waar ga je beginnen en hoeveel capaciteit heb je nodig voor nu en de toekomst? Dit zijn vragen waar je als ondernemer niet gelijk morgen het antwoord op hebt.

Bij RecraPlan geloven wij dat meten = weten. We gebruiken kWh-meters om je energieverbruik te meten. Deze kWh-meters zijn speciaal ontwikkeld voor de recreatiebranche. Maar ook gebruiken we meters die je eenvoudig kunt aansluiten aan de fasebedrading. Deze bemeteren het vermogen per fase. Zo kun je inzicht krijgen in je energieverbruik.
Brochure Recraplan
Brochure Recraplan

Digitaal bemeteren van kampeerplaatsen en accommodaties

RecraPlan heeft een oplossing om inzicht te krijgen in je energiegebruik. Maar ook heeft RecraPlan een speciaal systeem ontwikkeld waar je kan afrekenen naar gebruik van je energie. Dit is een unieke oplossing die je niet snel ergens anders vindt. Wij gebruiken speciale kWh-meters die je direct aan ons netwerk kan verbinden. Deze meter wordt aangesloten op ons dashboard. Zo kan je precies het verbruik zien, maar ook of er energie wordt teruggeleverd. De kWh-meters zijn er in enkelfase of per driefase bereikbaar.

Je kunt in ons dashboard kiezen hoe je de gasten wilt laten betalen. Je kunt kiezen voor een vast bedrag per nacht of per kWh. Ook kun je kiezen voor een gemiddeld bedrag per dag. Het systeem berekent dan of de gasten bij moeten betalen of geld terugkrijgen.

"Er moet nog heel wat gebeuren, want 80 procent van onze energie komt nog altijd van olie, kolen en gas."

Recreatieparken staan voor een grote uitdaging. De energietransitie is een belangrijk onderwerp voor de recreatiesector. Door de klimaatverandering zal de vraag naar energie alleen maar toenemen. Daarnaast zal de prijs van energie stijgen, omdat de kosten voor de productie van energie zullen toenemen. Energie is essentieel voor de recreatiebranche. Het is daarom belangrijk om te investeren in duurzame energie. RecraPlan helpt je graag met het verduurzamen van je energiegebruik.
Bemetering water

Toekomst van elektriciteit

Als we kijken naar de toekomst van elektriciteit dan zal er heel wat veranderen. De toekomstige gasten komen met een elektrische auto en willen graag laden op jouw bedrijf. Maar ook zullen veel gebouwen op het bedrijf worden ge√ęlektrificeerd. Dit betekent dat er meer elektriciteit nodig is. Daarnaast zal de prijs van elektriciteit stijgen. Dit komt omdat de kosten voor de productie van elektriciteit zullen toenemen. Energie is essentieel voor de recreatiebranche. Het is daarom belangrijk om te investeren in duurzame energie. RecraPlan helpt je graag met het verduurzamen van je energiegebruik.

Van het gas af gaan doe je niet binnen een jaar, maar het is noodzakelijk om te investeren in duurzame energie. RecraPlan helpt je graag met het verduurzamen van je energiegebruik.