Water bemeteren

header oplssingen

Slim water bemeteren

Op een recreatiebedrijf wordt veel water gebruikt, bijvoorbeeld voor zwembaden, bungalows en andere faciliteiten. Deze hoge waterconsumptie brengt hoge kosten met zich mee, en gezien het tekort aan drinkwater en de verwachte stijging van waterprijzen, is het belangrijk om meer inzicht te hebben in het watergebruik van het bedrijf. RecraPlan biedt hiervoor een oplossing: digitale watermeters die elke 10 minuten worden uitgelezen. Hierdoor krijg je direct inzicht in je watergebruik en kun je snel lekkages of ander ongewenst watergebruik opsporen.

Via ons dashboard kun je direct inzicht krijgen in je waterverbruik. Je kunt zelfs een notificatie instellen als er een ongewenst verbruik is.
Brochure Recraplan
Brochure Recraplan

Hoe bemeteren wij water

Heb je een bestaande meter en wil je direct inzicht in je watergebruik? Dan kun je kiezen voor een digitale watermeter die je op je bestaande meter plaatst. Deze meter wordt verbonden met ons speciale netwerk doormiddel van onze pulse telller en wordt direct inzichtelijk gemaakt. De digitale watermeter verstuurt pulsen die wij met ons LoRa netwerk uitlezen. Deze pulsen worden omgezet in een waterverbruik.

De installatie is binnen enkele minuten en heeft geen stroompunt nodig. Vaak zijn de watermeters geplaatst op minder goed bereikbare locaties. Door ons netwerk zijn deze plekken geen probleem om onze sensor te verbinden met het netwerk.

"Gemiddeld verspillen we in Nederland tussen 70 en 82 miljoen kuub water door lekkages"

Wil je aan de slag met duurzaamheid? Wij maken je samen een duurzame ambities voor je bedrijf. Ons advies helpt jouw onderneming om stappen te zetten voor een betere wereld, terwijl je tijd en geld bespaart! Neem contact met ons op voor een persoonlijk plan voor jouw onderneming!
Bemetering water

Toekomst van water

Door de klimaatverandering zal de vraag naar water alleen maar toenemen. Daarnaast zal de prijs van water stijgen, omdat de kosten voor de zuivering van water zullen toenemen. Water is essentieel voor de recreatiesector. Het is daarom belangrijk om bewust om te gaan met water en de kosten hiervan. Door het waterverbruik te monitoren, kun je snel lekkages opsporen en onnodig waterverbruik verminderen. Hierdoor bespaar je kosten en draag je bij aan een beter milieu.

Al lijkt water misschien niet de eerste actie om te nemen om duurzaam te ondernemen, maar voor nu en in de toekomst zul je hier als bedrijf stappen in moeten maken. RecraPlan helpt graag hiermee.