Temperatuur bemeteren

header oplssingen

Slim temperatuur bemeteren

Bij RecraPlan zijn wij constant op zoek naar passende mogelijkheden om de recreatiesector te verduurzamen. Een van de onderdelen die wij slim bemeteren is temperatuur. Of het nu gaat om het monitoren van de warmwatervoorzieningen, de temperatuur van de binnenruimtes of de vriezers en koelingen op het park.

Misschien denk je niet gelijk aan het meten van de temperatuur, maar temperatuur is een belangrijk onderdeel van je energieverbruik. Door de temperatuur te meten, kun je inzicht krijgen in je energieverbruik. Maar ook kun je zien of er ergens een storing is.
Brochure Recraplan
Brochure Recraplan

Altijd warm water

Op een recreatiepark heb je te maken met warmwatervoorzieningen. Neem bijvoorbeeld toiletgebouwen. Deze moeten altijd zorgen dat gasten heerlijk kunnen douchen. Bij het uitvallen van bijvoorbeeld een boiler zorgt dit gelijk voor een negatieve ervaring voor de gast. Door de temperatuur te meten, kun je zien of de boiler nog goed werkt. Maar ook kun je zien of de boiler niet te warm staat ingesteld. Met onze alert service krijg je eerder de melding dan dat de gast het merkt.

De installatie is binnen enkele minuten en heeft geen stroompunt nodig. Vaak zijn de temperatuursensoren geplaatst op minder goed bereikbare locaties. Door ons netwerk zijn deze plekken geen probleem om onze sensor te verbinden met het netwerk.

Brochure RecraPlan

Bestel onze brochure over al onze producten en diensten. En start vandaag met het verduurzamen van je bedrijf.
Brochure Recraplan
Bemetering water

Ruimte verwarming is 70% van de energiekosten

Op een recretaiepark wordt er veel verwarmd. Neem bijvoorbeeld accommodaties en receptiegebouwen. In algemeen kan je concluderen dat het verwamren van ruimtes ongeveer 70% van de kosten van gas bedraargd. Dit is vaak de grootste post om te besparen. Er zijn meerdere mogelijkheden die kan je inzetten om deze kosten te verlagen. Zo kan je bijvoorbeeld issoleren en de temperatuur naar beneden te brengen. Ondanks deze besparingen komt het vaak voor dat je geen overzicht hebt wat de temperatuur zijn in de verschillende ruimtes. Door het installeren van sensoren in de verschillemnde ruimtes heb je per uu inzicht wat de temperatuur is. Het komt vaak voor dat ruimtes worden verwarmd zonder dat nodig is. Door het overzicht kan je deze problemen snel opsporen

Op een bedrijf waar RecraPlan een sensor heeft gehangen zag je binnen 24 uur al de eerste besparing. Het receptie gebouw werd als vanaf 4 uur 's nachts verwarmd terwijl de eerste medewerker pas om 8 uur begon. Dat betekend dat er 4 uur voor niks werd verwarnmd. De besparing was al meer dan 12 kub gas per week. Reken uit je voorbeel!