Nieuwe P1-Meter van RecraPlan
Door Wouter6-9-20243 min lezen

Nieuwe P1-Meter van RecraPlan

Bij RecraPlan blijven we innoveren om je te helpen optimaal energie te beheren. Vandaag zijn we verheugd om onze nieuwste toevoeging aan ons energiebeheersysteem te introduceren: de P1-meter. Deze meter is een waardevolle aanvulling op ons assortiment van diverse kWh-meters en stroommeters en biedt een eenvoudige manier om bestaande energiemeters uit te lezen en het energieverbruik efficiënt te monitoren.

Wat is de P1-Meter en Hoe Werkt het?

De P1-meter kan eenvoudig worden geïnstalleerd op bestaande stroommeters, waardoor het direct een gebruiksvriendelijke oplossing biedt voor ondernemers die meer grip willen krijgen op hun energieverbruik. Met deze slimme meter kun je in real-time je verbruik volgen. Elke 10 seconden worden de meetgegevens door ons systeem verwerkt en overzichtelijk weergegeven in het RecraPlan-dashboard. Dit geeft je een up-to-date overzicht van je energieverbruik, zodat je altijd precies weet waar je aan toe bent.

Proactief Beheer met Slimme Meldingen

Een van de grootste voordelen van de nieuwe P1-meter is de mogelijkheid om meldingen in te stellen. Dit betekent dat je een waarschuwing ontvangt als je dreigt meer te verbruiken dan contractueel is afgesproken. Dankzij deze functionaliteit kun je tijdig ingrijpen, voorkomen dat je over je energielimieten gaat en onnodige kosten vermijden.

Omdat RecraPlan fijnmazig kan meten op verschillende niveaus, krijg je gedetailleerde inzichten in waar het verbruik binnen je bedrijf precies naartoe gaat. Dit stelt je in staat om snel maatregelen te nemen als dat nodig is, zoals het aanpassen van apparatuur, het verbeteren van processen of het bewustmaken van medewerkers en gasten over duurzaam energiegebruik.

De Voordelen van Slim Energiebeheer voor Recreatiebedrijven

In de huidige tijd is slim energiebeheer onmisbaar voor elk bedrijf, en dat geldt zeker ook voor recreatiebedrijven. Energieverbruik kan een aanzienlijke kostenpost zijn, maar met de juiste tools kun je die kosten beter beheersen en tegelijkertijd je ecologische voetafdruk verkleinen. De nieuwe P1-meter van RecraPlan biedt tal van voordelen:

Direct Inzicht: Krijg real-time inzicht in je energieverbruik en zie direct waar je kunt besparen.

Proactief Energiebeheer: Stel meldingen in om je energieverbruik binnen de perken te houden en onverwachte kosten te vermijden.

Gedetailleerde Analyses: Identificeer eenvoudig energieverspilling en ontdek mogelijkheden om je processen efficiënter te maken.

Verhoogde Duurzaamheid: Door bewuster om te gaan met energie verbruik je minder en draag je bij aan een duurzamere bedrijfsvoering.

Een Essentiële Tool voor Nu en in de Toekomst

Het is misschien slechts één meter, maar de toepassingen en inzichten die de P1-meter biedt, zijn nu en in de toekomst essentieel om je energieverbruik effectief te beheren. Bij RecraPlan helpen we je graag om slimmer te werken en duurzamer te ondernemen.

Meer Weten? Neem Contact met Ons Op!

Ben je benieuwd hoe de nieuwe P1-meter jouw bedrijf kan helpen om beter inzicht te krijgen in het energieverbruik? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een demonstratie. Samen kunnen we je energiebeheer naar een hoger niveau tillen!