Slimme Water- en Elektrameters voor 't Landgoed Baars
Door Wouter31-8-20242 min lezen

Slimme Water- en Elektrameters voor 't Landgoed Baars

Op een prachtig stuk natuur net buiten Steenwijk, omringd door weelderige bossen, wordt momenteel een schitterend nieuw recreatiepark gerealiseerd: ’t Landgoed Baars. Dit park is met zorg ontworpen om de natuurlijke waarde van het gebied te behouden en biedt een perfecte balans tussen luxe en natuur, waar gasten in alle rust kunnen genieten van hun verblijf. Met de voltooiing van een groot deel van het park, inclusief 88 prachtige bungalows, is het duidelijk dat duurzaamheid en comfort hier hand in hand gaan.

Slimme Meteroplossingen voor Duurzaam Beheer

Op ’t Landgoed Baars heeft RecraPlan de bestaande meterkasten aangepast om slimme meters van Schneider Electric digitaal uit te lezen. Deze innovatieve meters registreren niet alleen het stroomverbruik, maar zijn ook gekoppeld aan de watermeters van de bungalows. Zo kunnen zowel medewerkers als gasten eenvoudig en nauwkeurig de verbruiksstanden van hun verblijf inzien.

Hoe Werkt Het?

Dankzij de slimme technologie worden alle meterstanden om de 15 minuten automatisch ingelezen en overzichtelijk weergegeven in het RecraPlan-dashboard. Dit geeft het parkbeheer optimaal inzicht in het energie- en waterverbruik en maakt het mogelijk om verbruikspieken snel te identificeren en te beheren. Voor de gasten betekent dit transparantie en gemak: zij kunnen direct zien hoeveel stroom en water zij gebruiken, wat bijdraagt aan bewustwording en verantwoord gebruik van middelen.

Voordelen van Slimme Metertechnologie op ’t Landgoed Baars

Real-time Inzichten: Met de geavanceerde meters en het RecraPlan-dashboard kunnen zowel het parkbeheer als de gasten real-time inzage krijgen in het verbruik. Dit verhoogt de efficiëntie en helpt bij het nemen van beslissingen over duurzaam gebruik.

Verbeterde Klanttevredenheid: Gasten hebben direct toegang tot hun eigen verbruiksgegevens, waardoor ze zich bewuster worden van hun energie- en waterverbruik tijdens hun verblijf. Dit draagt bij aan hun comfort en tevredenheid.

Efficiënt Beheer: Het parkbeheer kan snel inspelen op afwijkingen of mogelijke problemen, zoals een lek of ongewoon hoog verbruik, wat zorgt voor sneller herstel en minder verspilling.

Een Stap Vooruit in Duurzaam Parkbeheer

Bij RecraPlan zijn we trots om met deze innovatieve oplossing bij te dragen aan het comfort en de tevredenheid van de gasten op ’t Landgoed Baars. De combinatie van slimme technologie met onze geavanceerde softwareoplossingen zorgt voor een naadloze ervaring en helpt het parkbeheer om de duurzaamheidsdoelen te bereiken.

Met deze slimme meters draagt ’t Landgoed Baars bij aan de overgang naar een duurzamer beheer en geeft het een voorbeeld van hoe technologie kan worden gebruikt om natuurlijke hulpbronnen beter te beheren.

Ontdek de Voordelen van Slimme Meteroplossingen voor Jouw Recreatiepark

Geïnteresseerd in hoe slimme meteroplossingen jouw recreatiebedrijf kunnen helpen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek of bezoek onze website om meer te ontdekken over onze innovatieve oplossingen op het gebied van energiemanagement.