Voorkom voedselverspilling door het monitoren van vriezers en koelingen
ls restauranthouder heb je je handen vol aan je gasten en de processen in de keuken. De keukenmedewerkers en bediening werken hard om elke gast een heerlijk gerecht te serveren. Ondertussen zorg jij ervoor dat alle processen volgens de wettelijke richtlijnen verlopen. Je hebt misschien ook nog een openstaande vacature in de keuken, en ondertussen wil je ervoor zorgen dat al je gasten tevreden zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat alle temperaturen van de koelingen en vriezers op elk moment goed worden geregistreerd? Je wilt immers bij een bezoek van de keuringsdienst kunnen aantonen dat alles in orde is, want voedselveiligheid staat voorop.
Wij begrijpen deze uitdagingen en weten dat deze processen slimmer en efficiënter ingericht kunnen worden. Wij plaatsen slimme sensoren in je vriezers en koelingen, die de temperatuur in real-time monitoren. Mocht een vriezer of koeling uitvallen door een technisch probleem, krijg je direct een melding. Zo voorkom je dat producten bederven zonder dat je het in de gaten hebt. Ook als je druk bezig bent met je gasten en personeel, houden wij op de achtergrond alles in de gaten.
Restaurants verspillen tot 72.000 ton voedsel per jaar.
Niet alleen het uitvallen van de apparatuur is een risico, ook niet goed functionerende vriezers en koelingen kunnen voor problemen zorgen. Wij kunnen aan de hand van onze data precies zien hoe een machine functioneert: hoe lang het duurt voordat een vriezer op temperatuur is en hoe snel de temperatuur weer stijgt. Met deze gegevens kunnen we analyseren of een machine niet optimaal werkt. Een koeling of vriezer die niet goed functioneert, verbruikt vaak ook veel meer stroom.
Met onze rapportagefunctie kunnen we eenvoudig uitdraaien maken van de temperatuurhistorie van je apparatuur. Deze rapportages kun je overhandigen aan de keuringsdienst. Daarnaast zorgen we ervoor dat onze sensoren jaarlijks worden geijkt, zodat je altijd betrouwbare gegevens hebt.
Wij vinden het belangrijk dat jij als ondernemer bezig kunt zijn met het hart van je onderneming: het verzorgen van je gasten. De processen, zoals het registreren en monitoren van de koelingen en vriezers, nemen wij uit handen. Zo kun jij je focussen op wat echt belangrijk is!
Andere berichten
- MID certificering - Waarom is dat verplicht
- Impact van Stijgende Gasprijzen op de Recreatiesector
- De Samenhang tussen Bezettingsgraad en Zonnepaneelopbrengst voor Recreatiebedrijven
- Hoe zorgen we bij RecraPlan dat alle sensoren op je park verbonden zijn?
- Het verhaal achter een grafiek
- Nieuwe P1-Meter van RecraPlan
- Slimme Water- en Elektrameters voor 't Landgoed Baars
- Efficiënte Energiemonitoring voor Recreatiebedrijven
- Nauwkeurige Verbruiksvoorspellingen voor de Recreatiesector
- De CSRD-richtlijn: Wat betekent dit voor jouw bedrijf?